Продукти:
• 500 г захар
• 300 мл вода
• 1 ч.ч. печени ситно нарязани орехи
• 1 белтък
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Карамелизираме 2-3 с.л. от захарта. Сипваме останалата захар и водата и сваряваме гъст сироп. Разбиваме белтъка на сняг.
При непрекъснато бъркане изливаме на тънка струйка захарния сироп върху белтъка. Изчакваме сместа да поизстине и прибавяме орехите и ванилията.
Вземаме с чаена лъжичка от сместа и оформяме малки топчета.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...