Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 2 с.л. захар
• 2 с.л. какао
• 1 к.ч. прясно мляко
• плодовете от вишнево или черешово сладко
• бадемови ядки, нарязани на иглички и запечени
За рулото:
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 яйца
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки
• 2 с.л. какао
• 3 натрошени целувки
• половин пакетче натрошени обикновени бисквити
• 1 с.л. ром
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото за рулото със захарта и при непрекъснато бъркане прибавяме яйцата, какаото, ситно нарязаните орехови ядки, натрошените целувки и бисквити, рома. Разстиламе сместа върху поръсена с пудра захар пергаментова хартия и навиваме тънко стегнато руло, което оставяме в хладилника да втвърди.
Сваряваме захарта, какаото и млякото на гъста каша. Докато е още топла я смесваме с маслото и разбиваме с миксера на крем.
Нарязваме втърденото руло на парчета с дължина 6-8 см. Оформяме нарязаните парчета от едната страна като муцунка, а от другата заобляме. Намазваме ги с приготвения крем. За очички и муцунка използваме разрязани вишни или череши от сладко, а за бодлички изпечените и нарязани на иглички бадеми.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...