Кулинарни рецепти » Таралежчета

 Таралежчета

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 2 с.л. захар
• 2 с.л. какао
• 1 к.ч. прясно мляко
• плодовете от вишнево или черешово сладко
• бадемови ядки, нарязани на иглички и запечени

За рулото:

• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 яйца
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки
• 2 с.л. какао
• 3 натрошени целувки
• половин пакетче натрошени обикновени бисквити
• 1 с.л. ром

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото за рулото със захарта и при непрекъснато бъркане прибавяме яйцата, какаото, ситно нарязаните орехови ядки, натрошените целувки и бисквити, рома. Разстиламе сместа върху поръсена с пудра захар пергаментова хартия и навиваме тънко стегнато руло, което оставяме в хладилника да втвърди.

Сваряваме захарта, какаото и млякото на гъста каша. Докато е още топла я смесваме с маслото и разбиваме с миксера на крем.

Нарязваме втърденото руло на парчета с дължина 6-8 см. Оформяме нарязаните парчета от едната страна като муцунка, а от другата заобляме. Намазваме ги с приготвения крем. За очички и муцунка използваме разрязани вишни или череши от сладко, а за бодлички изпечените и нарязани на иглички бадеми.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало