Кулинарни рецепти » Залцбурски галушки

 Залцбурски галушки

Продукти:

• 80 г краве масло
• 3 яйца
• 30 г пудра захар
• 30 г брашно
• 3 с.л. прясно мляко
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме около 30 мин половината от маслото, жълтъците и пудрата захар. След това прибавяме пресятото брашно и разбитите на пяна белтъци. Изсипваме сместа в тавичка, която сме намазали с останалото масло, заливаме с прясното мляко и слагаме тавичката в предварително загрята силна фурна. Печем няколко минути на висока температура.

Щом тестото се вдигне, със супена лъжица изрязваме галушки, които подреждаме със закрълената част нагоре в предварително загрята чиния. Заливаме галушките с крем ванилия /или поднасяме крема отделно/ и ги сервираме като десерт.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало