Кулинарни рецепти » Канелени курабии

 Канелени курабии

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 пакетче краве масло
• 125 г пудра захар
• 1 жълтък
• 1 с.л. канела
• 1 непълна ч.л. сода бикарбонат
• винена киселина (на върха на ножа)

Начин на приготвяне:

Разбиваме с дървена лъжица брашното и врялото масло, докато сместа стане на трохи. Прибавяме захарта, жълтъка и канелата. Сипваме содата и винената киселина, разтворени в 1 с.л. вода.

Омесваме гладко тесто, от което оформяме кръгли курабийки. Нареждаме курабийките в леко намаслена тавичка и ги изпичаме в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало