Начин на приготвяне:
Смесват се 3 к.ч. ситно смлени орехови ядки, 1 ч.ч. пудра захар, 7 разбити на твърд сняг белтъци и 3 с.л. брашно. Всичко се обърква много добре и се изсипва на тънък пласт в намаслена тавичка. Пече се в предварително загрята умерена до слаба фурна.
Веднага след изпичането, още в тавичката получената кора се нарязва на квадрати, които се завиват на фунийки. Получените фунийки се пълнят с крем по избор – обикновено от сметана, захар и какао.
Накрая плезирите се топват до половината в разтопен шоколад и се оставят в хладилник.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...