Продукти:
• 100 г краве масло или маргарин
• 50 г пудра захар
• 1 яйце
• 200 г брашно
• 1/2 ч. л. бакпулвер
• настъргана лимонова кора
• лимонов сок
• 1 щипка сол
• 2 с. л. желе от дюли
• 100 г ситно смлени орехи
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото на пяна, прибавяме захарта, след това яйцето. Смесваме брашното с бакпулвера и заедно с лимоновата кора и лимоновия сок омесваме маслено тесто. Оставяме за 2 часа в хладилника и после разточваме кора.
Изрязваме с форма сърца, които с нож разполовяваме, за да се получат листа. Печем в предварително загрята фурна 10 минути.
Затопляме желето, намазваме с него още горещите сладки и веднага ги поръсваме с орехите.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...