Продукти:
• 100 г краве масло или маргарин
• 50 г пудра захар
• 1 яйце
• 200 г брашно
• 1/2 ч. л. бакпулвер
• настъргана лимонова кора
• лимонов сок
• 1 щипка сол
• 2 с. л. желе от дюли
• 100 г ситно смлени орехи
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото на пяна, прибавяме захарта, след това яйцето. Смесваме брашното с бакпулвера и заедно с лимоновата кора и лимоновия сок омесваме маслено тесто. Оставяме за 2 часа в хладилника и после разточваме кора.
Изрязваме с форма сърца, които с нож разполовяваме, за да се получат листа. Печем в предварително загрята фурна 10 минути.
Затопляме желето, намазваме с него още горещите сладки и веднага ги поръсваме с орехите.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...