Кулинарни рецепти » Меденки с бяла глазура

 Меденки с бяла глазура

Продукти:

• 450 г брашно
• 250 г захар
• 120 мл вода
• 150 г пчелен мед
• 1 яйце
• 1 с. л. олио
• 1 ч. л. сода бикарбонат
• 1 щипка амонячна сода
• 1 пакетче ванилена захар

За глазурата:

• 100 г пудра захар
• 30 мл вода

Начин на приготвяне:

В купа сипваме захарта, заливаме с гореща вода, разбъркваме, докато се стопи и бързо прибавяме меда, разбитото яйце, олиото и двете соди. Ароматизираме с ванилията. Добавяме по малко брашното и ме-сим, докато получим гладко и стегнато тесто. Разточваме го на кора с дебелина около 5 мм и изрязваме фигурки по желание.

Намазваме тавичка за печене с олио и поръсваме с брашно. Нареждаме сладките и ги слагаме да се пе-кат в предварително загрята на 220°С фурна. Готовите меденки трябва да имат шуплеста повърхност. Оставяме ги да изстинат.

Приготвяме глазурата от пудра захар и вода. Варим на бавен огън и внимаваме да не стане много гъста. Според желанието ни можем да оцветим глазурата с безвредна боя. Нанасяме глазура върху меденките и оставяме да изсъхнат, наредени на един ред.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало