Продукти:
• 2 ч.ч. счукани орехи
• 1 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. пудра захар
• 4 жълтъка
• 1 с.л. краве масло
• 2 белтъка
• настърганата кора на половин лимон
• 140 пудра захар
Начин на приготвяне:
Смесваме орехите с галетата и пудрата захар. Прибавяме един по един жълтъците, маслото и лимоновата кора. Омесваме тесто, което разточваме на кора с дебелина 1 пръст.
Застиламе дъното на намаслена тавичка с тази кора, отгоре намазваме с белтъците, разбити на сняг заедно с пудрата захар. Нарязваме на парченца и печем в умерена фурна.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...