Кулинарни рецепти » Парижки сладки

 Парижки сладки

Продукти:

• 2 ч.ч. счукани орехи
• 1 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. пудра захар
• 4 жълтъка
• 1 с.л. краве масло
• 2 белтъка
• настърганата кора на половин лимон
• 140 пудра захар

Начин на приготвяне:

Смесваме орехите с галетата и пудрата захар. Прибавяме един по един жълтъците, маслото и лимоновата кора. Омесваме тесто, което разточваме на кора с дебелина 1 пръст.

Застиламе дъното на намаслена тавичка с тази кора, отгоре намазваме с белтъците, разбити на сняг заедно с пудрата захар. Нарязваме на парченца и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало