Кулинарни рецепти » Козуначени цветове

 Козуначени цветове

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 пакетче суха мая
• 2 пакетчета ментови желе бонбони
• 1 пакетче дребни червени желе бонбончета
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. начупени на едро целувки
• 1/2 ч.ч. сусамени семена
• 2 яйца
• 1 жълтък
• 3-4 с.л. захар
• 2 с.л. сметана
• 1 с.л. кондензирано мляко
• 1 резен от лимонова кора
• 1 ванилия
• кокосова мазнина

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното в купа и размесваме със сухата мая. Добавяме затопленото мляко, сметаната, захарта, битите яйца, ароматите и замесваме тесто, което оставяме около 30 минути на топло да втасва. Измесваме гладко тесто, капейки по малко мазнина.

Делим на около 20 топчета, които леко разплескваме между намаслените си длани, за да имат хубав вид. Отдолу на всяко подпъхваме парче от целувка и ментов бонбон, а отгоре срязваме на четири части в дълбочина на около 2 см, а после още веднъж. Сгъваме всяко крайче в противоположна посока.

Гарнираме с малко сусамени семена, в средата слагаме по едно червено бонбонче. Редим цветята в намаслена тава, мажем ги със смес от жълтъка и кондензираното мляко и изпичаме в загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало