Кулинарни рецепти » Козуначени цветове

 Козуначени цветове

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 пакетче суха мая
• 2 пакетчета ментови желе бонбони
• 1 пакетче дребни червени желе бонбончета
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. начупени на едро целувки
• 1/2 ч.ч. сусамени семена
• 2 яйца
• 1 жълтък
• 3-4 с.л. захар
• 2 с.л. сметана
• 1 с.л. кондензирано мляко
• 1 резен от лимонова кора
• 1 ванилия
• кокосова мазнина

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното в купа и размесваме със сухата мая. Добавяме затопленото мляко, сметаната, захарта, битите яйца, ароматите и замесваме тесто, което оставяме около 30 минути на топло да втасва. Измесваме гладко тесто, капейки по малко мазнина.

Делим на около 20 топчета, които леко разплескваме между намаслените си длани, за да имат хубав вид. Отдолу на всяко подпъхваме парче от целувка и ментов бонбон, а отгоре срязваме на четири части в дълбочина на около 2 см, а после още веднъж. Сгъваме всяко крайче в противоположна посока.

Гарнираме с малко сусамени семена, в средата слагаме по едно червено бонбонче. Редим цветята в намаслена тава, мажем ги със смес от жълтъка и кондензираното мляко и изпичаме в загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало