Продукти:
• 1 кг картофи
• 20 г брашно
• 150 г мармалад
• 30 г галета
• 1 яйце
• 20 г краве масло
• 120 г пудра захар
• 1 ванилия
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги прекарваме през преса. Прибавяме солта, брашното и яйцето и омесваме сместа. С ръка оформяме кръгчета от тестото и върху всяко кръгче слагаме по малко мармалад. Сгъваме кръгчетата на две и им придаваме различни форми.
Пускаме приготвените кнедли в съд с кипяща леко посолена вода и ги варим, докато изплуват на повърхността. Тогава ги изваждаме с помощта на решетеста лъжица и ги оставяме да се изцедят.
В отделен съд запържваме галетата и я размесваме със захарта и ванилията. Овалваме готовите кнедли в тази смес. Трябва да внимаваме кнедлите да не са много влажни, за да не овлажнят захарта, нито да са прекалено сухи, защото захарта няма да залепне.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...