Продукти:
• 1 кг картофи
• 20 г брашно
• 150 г мармалад
• 30 г галета
• 1 яйце
• 20 г краве масло
• 120 г пудра захар
• 1 ванилия
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги прекарваме през преса. Прибавяме солта, брашното и яйцето и омесваме сместа. С ръка оформяме кръгчета от тестото и върху всяко кръгче слагаме по малко мармалад. Сгъваме кръгчетата на две и им придаваме различни форми.
Пускаме приготвените кнедли в съд с кипяща леко посолена вода и ги варим, докато изплуват на повърхността. Тогава ги изваждаме с помощта на решетеста лъжица и ги оставяме да се изцедят.
В отделен съд запържваме галетата и я размесваме със захарта и ванилията. Овалваме готовите кнедли в тази смес. Трябва да внимаваме кнедлите да не са много влажни, за да не овлажнят захарта, нито да са прекалено сухи, защото захарта няма да залепне.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...