Кулинарни рецепти » Лешникови лунички

 Лешникови лунички

Продукти:

• 4 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 4 с.л. олио
• 200 г захар
• 1 ванилия
• 1 шепа леко препечени и накълцани лешници

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, захарта и ванилията на гъста пяна в продължение на 10 минути. Прибавяме олиото и брашното.

Изсипваме сместа в предварително набрашнена тавичка и отгоре поръсваме лешниците. Печем до златисто в умерена фурна. Нарязваме с чаша още топлия блат на лунички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало