Продукти:
• 200 г ситно настърган шоколад
• 200 г лешници
• 4 с.л. брашно
• 1 ч.л. нишесте
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. кардамон
• 1 ч.л. джинджифил
• 1 пакетче бакпулвер
• 200 г краве масло
• 1 1/2 ч.ч. пресята пудра захар
• 5 яйца
• какао за овалване
Начин на приготвяне:
Смесваме шоколада, лешниците, пресятото с бакпулвера брашно, нишестето и подправките. Разбиваме размекнатото масло на пяна и при непрекъснато бъркане сипваме захарта малко по малко. Като продължаваме да бъркаме прибавяме едно по една яйцата, а след това брашнената смес.
Разбъркваме добре и изсипваме сместа в тавичка, чието дъно сме покрили с хартия. Печем 25 мин в предварително загрята фурна при температура 180°С. Оставяме сладкиша да изстине и го нарязваме на кубчета, които овалваме в какао.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...