Продукти:
• 10 ч.ч. (1,200 г) брашно
• 5 яйца
• 100 мл олио
• 200 г свинска мас
• 200 г кисело мляко
• 300 г захар
• 1 ч. л. сода бикарбонат
• 1/2 ч. л. лимонтузу
• настъргана кора от лимон
• 200 г конфитюр или мармалад
• 1/2 ч. ч. орехови ядки
Начин на приготвяне:
Приготвяме средно гъсто тесто от брашното и останалите продукти. Разточваме го на кора с дебелина 5-6 мм, която нарязваме на квадрати.
Във всеки квадрат поставяме малко мармалад (конфитюр) и парченце орехова ядка. След това прегъваме квадрата по диагонал.
Оформените триъгълни сладки нареждаме в тава и печем в умерена фурна. Поръсваме готовите сладки с пудра захар.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...