Продукти:
• 1 ч.ч. краве масло /или олио/
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 2-2 1/2 ч.ч. брашно
• мармалад
• канела /или ванилия/
• пудра захар
Начин на приготвяне:
От маслото, прясното мляко, содата и брашното замесваме средно твърдо тесто. Разточваме го на кори с дебелината на кори за юфка. Нарязваме го на правоъгълници с големина, каквато пожелаем.
Намазваме тези правоъгълници с тънък пласт мармалад, към който сме прибавили малко канела /или ванилия/ за аромат. Навиваме правоъгълниците на стегнати рула и ги нареждаме в леко намаслена тавичка. Печем ги в умерена фурна, докато станат бледозлатисти. Докато са още топли, овалваме пуричките в пудра захар.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...