Продукти:
• 3 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. пудра захар
• 200 г краве масло
• жълтъците от 2 твърдо сварени яйца
• 1-2 ванилии
Начин на приготвяне:
Намачкваме жълтъците с вилица и заедно със захарта ги прибавяме към разбитото масло. Сипваме брашното, пресято с ванилията, и омесваме гладко тесто.
В намаслена тавичка щприцоваме сладки с формата на розички и ги изпичаме във фурна, загрята до 200°С.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...