Продукти: (за 16 броя)
• 2 яйца
• 1 ванилия
• 1 щипка сол
• 175 г изпечени и счукани орехи
• 50 г брашно
• 50 г захар
• 120 мл захарен сироп
• 75 г настърган натурален шоколад
• 3 с.л. краве масло
• 16 разполовени орехови ядки за украса
Начин на приготвяне:
Застиламе кръгла форма за печене с диаметър 20 см с намаслена домакинска хартия. Включваме фурната на 160°С.
В купа смесваме яйцата, ванилията и солта. В друга купа избъркваме брашното и счуканите орехи.
Правим лек захарен сироп от 100 мл вода и захарта. Сваляме от котлона и разбъркваме в него настъргания шоколад и брашното. Оставяме сместа да поизстине. Разбъркваме я с яйчената смес, а после всичко избъркваме с брашното и орехите.
Изсипваме в тавичката и печем 35 мин. Изключваме фурната и оставяме печивото да постои 10 мин. Нарязваме го на квадратчета и всяко украсяваме с орехова ядка.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...