Продукти: (за 16 броя)
• 2 яйца
• 1 ванилия
• 1 щипка сол
• 175 г изпечени и счукани орехи
• 50 г брашно
• 50 г захар
• 120 мл захарен сироп
• 75 г настърган натурален шоколад
• 3 с.л. краве масло
• 16 разполовени орехови ядки за украса
Начин на приготвяне:
Застиламе кръгла форма за печене с диаметър 20 см с намаслена домакинска хартия. Включваме фурната на 160°С.
В купа смесваме яйцата, ванилията и солта. В друга купа избъркваме брашното и счуканите орехи.
Правим лек захарен сироп от 100 мл вода и захарта. Сваляме от котлона и разбъркваме в него настъргания шоколад и брашното. Оставяме сместа да поизстине. Разбъркваме я с яйчената смес, а после всичко избъркваме с брашното и орехите.
Изсипваме в тавичката и печем 35 мин. Изключваме фурната и оставяме печивото да постои 10 мин. Нарязваме го на квадратчета и всяко украсяваме с орехова ядка.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...