Продукти:
• 200 г захар
• 250 г бутер тесто
Начин на приготвяне:
Поръсваме част от захарта върху масата и разстиламе отгоре тестото. Притискаме го с точилка, за да може захарта добре да прилепне отдолу. Отгоре също поръсваме обилно със захар.
Отбелязваме средата на кората и я навиваме на рула от двата края към средата, така че да се получат две рула. Рулата трябва да прилепнат плътно едно до друго.
С остър нож нарязваме прилепналите рула на парченца с широчина около 1 см. Притискаме всяко парче с шпатула, поръсваме ги със захар и ги нареждаме в леко намаслена тавичка.
Печем в предварително загрята фурна при температура 230°С. След 6 мин обръщаме сладките с шпатулата и печем още 6 мин, така че да се запекат и от двете страни а захарта да се карамелизира.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...