Кулинарни рецепти » Карамелизирани сладки Сълзица

 Карамелизирани сладки Сълзица

Продукти:

• 200 г захар
• 250 г бутер тесто

Начин на приготвяне:

Поръсваме част от захарта върху масата и разстиламе отгоре тестото. Притискаме го с точилка, за да може захарта добре да прилепне отдолу. Отгоре също поръсваме обилно със захар.

Отбелязваме средата на кората и я навиваме на рула от двата края към средата, така че да се получат две рула. Рулата трябва да прилепнат плътно едно до друго.

С остър нож нарязваме прилепналите рула на парченца с широчина около 1 см. Притискаме всяко парче с шпатула, поръсваме ги със захар и ги нареждаме в леко намаслена тавичка.

Печем в предварително загрята фурна при температура 230°С. След 6 мин обръщаме сладките с шпатулата и печем още 6 мин, така че да се запекат и от двете страни а захарта да се карамелизира.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало