Кулинарни рецепти » Месечинки

 Месечинки

Продукти:

• 3 к.ч. брашно
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 4 с.л. захар
• 1 яйце
• 1 с.л. сметана

За плънката:

• 1 к.ч. смлени фъстъци
• 1 к.ч. стафиди
• 1 белтък
• 3 с.л. лимонов сок
• 1 жълтък
• 1 1/2 к.ч. пудра захар

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от брашното, разтопеното масло, захарта, разбитото яйце и сметаната. Оставяме го да престои на хладно около половин час, след което го разточваме на кора с дебелина 5 мм. С чаша изрязваме от кората кръгчета с диаметър 6-7 см.

Приготвяме плънка от смлените фъстъци, стафидите, белтъка и 1 с.л. лимонов сок. Разпределяме плънката върху кръгчетата и след това ги сгъваме на две. Внимателно ги издължаваме, за да заприличат на месечинки и ги намазваме отгоре с жълтъка.

Печем сладките десетина минути в предварително загрята силна фурна. Разбъркваме пудрата захар с 2 с.л. лимонов сок и с помощта на щприц украсяваме месечинките с тази смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало