Кулинарни рецепти » Месечинки

 Месечинки

Продукти:

• 3 к.ч. брашно
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 4 с.л. захар
• 1 яйце
• 1 с.л. сметана

За плънката:

• 1 к.ч. смлени фъстъци
• 1 к.ч. стафиди
• 1 белтък
• 3 с.л. лимонов сок
• 1 жълтък
• 1 1/2 к.ч. пудра захар

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от брашното, разтопеното масло, захарта, разбитото яйце и сметаната. Оставяме го да престои на хладно около половин час, след което го разточваме на кора с дебелина 5 мм. С чаша изрязваме от кората кръгчета с диаметър 6-7 см.

Приготвяме плънка от смлените фъстъци, стафидите, белтъка и 1 с.л. лимонов сок. Разпределяме плънката върху кръгчетата и след това ги сгъваме на две. Внимателно ги издължаваме, за да заприличат на месечинки и ги намазваме отгоре с жълтъка.

Печем сладките десетина минути в предварително загрята силна фурна. Разбъркваме пудрата захар с 2 с.л. лимонов сок и с помощта на щприц украсяваме месечинките с тази смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало