Продукти:
• 500 г брашно
• 160 г захар
• 2 яйца
• 2 с.л. олио
• 1 пакетче краве масло
• 80 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
От маслото, брашното, яйцата, олиото и захарта замесваме средно твърдо тесто и го оставяме да почива около два часа. След това разточваме от тестото тънка кора и я нарязваме на лентички с ширина 1 см, нарязваме всяка лента на по-къси лентички /с дължина около 10 см/, от които оформяме подкови.
Подреждаме сладките в намаслена тавичка и ги печем в силна фурна, докато се зачервят. Изваждаме ги от тавичката и когато изстинат, потапяме краищата им в разтопения шоколад. По желание можем да поръсим краищата с кокосово брашно или пудра захар.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...