Кулинарни рецепти » Елхичка с бадеми

 Елхичка с бадеми

Продукти:

• 125 г захар
• 150 г краве масло
• 200 г брашно
• 150 г счукани бадеми
• по 1/4 ч.л. канела и счукан карамфил

За украсата:

• 200 г пудра захар
• 1/2 яйчен белтък
• 50 г бадемови люспи
• 2 с.л. счукана захар от бучки

Начин на приготвяне:

Смесваме захарта и маслото, добавяме брашното, бадемите и подправките и омесваме тесто, което поставяме в найлонов плик и оставяме за 1 час в хладилника.

Разточваме тестото и изрязваме с формичка елхички, които нареждаме в тава, покрита с хартия за печене и ги печем 15 мин на 180 градуса. Изваждаме ги от фурната и оставаме да изстинат.

За украсяването им смесваме пудрата захар и яйчения белтък, като 2-3 с.л. от тази смес поставяме в найлонов плик настрани. С останалата глазура покриваме сладките и ги посипваме с бадемовите люспи.

Срязваме ъгълче на пликчето с отделената глазура и правим ивици наоколо на елхичката, като гирлянди. Посипваме ги със счуканата захар.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало