Кулинарни рецепти » Елхичка с бадеми

 Елхичка с бадеми

Продукти:

• 125 г захар
• 150 г краве масло
• 200 г брашно
• 150 г счукани бадеми
• по 1/4 ч.л. канела и счукан карамфил

За украсата:

• 200 г пудра захар
• 1/2 яйчен белтък
• 50 г бадемови люспи
• 2 с.л. счукана захар от бучки

Начин на приготвяне:

Смесваме захарта и маслото, добавяме брашното, бадемите и подправките и омесваме тесто, което поставяме в найлонов плик и оставяме за 1 час в хладилника.

Разточваме тестото и изрязваме с формичка елхички, които нареждаме в тава, покрита с хартия за печене и ги печем 15 мин на 180 градуса. Изваждаме ги от фурната и оставаме да изстинат.

За украсяването им смесваме пудрата захар и яйчения белтък, като 2-3 с.л. от тази смес поставяме в найлонов плик настрани. С останалата глазура покриваме сладките и ги посипваме с бадемовите люспи.

Срязваме ъгълче на пликчето с отделената глазура и правим ивици наоколо на елхичката, като гирлянди. Посипваме ги със счуканата захар.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало