Кулинарни рецепти » Меденки

 Меденки

Продукти:

• 3 ч.ч. брашно
• 1 1/2 к.ч. вода
• 5 с.л. пчелен мед
• 100 г краве масло
• 1 равна ч.л. сода бикарбонат
• 1 щипка канела
• по желание смлени орехови или бадемови ядки

Начин на приготвяне:

Към пресятото брашно прибавяме меда, разтопен във водата, разтопеното масло, содата и канелата. Омесваме тесто, което разточваме на кора, дебела около 0,5 см.

От кората изрязваме формички, които нареждаме в намаслена тавичка. Печем меденките в умерена фурна. По желание преди печене можем да поръсим сладките със смлени орехови или бадемови ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало