Кулинарни рецепти » Фъстъчени полумесеци

 Фъстъчени полумесеци
(Мароко)

Продукти:

• 6 белтъка
• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. фъстъци (изпечени и натрошени)
• 1/4 ч.ч. кокосово брашно (стърготини)

Начин на приготвяне:

Смесваме белтъците и захарта на слаб огън. Разбиваме с миксер около 20 минути. Добавяме кокоса и половината от фъстъците и отново разбиваме.

Вземаме с лъжичка от сместа и потапяме в останалата половина от фъстъците, като оформяме полумесец. Подреждаме в тавичка, покриваме с фолио и печем на 160-180 градуса около 20 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало