Кулинарни рецепти » Солени пурички

 Солени пурички

Продукти:

• 250 г брашно
• 200 г краве масло
• 250 г кисело мляко
• 1/2 ч.л. амонячна сода
• 1/2 ч.л. сол
• 1 яйце за намазване

За плънката:

• 300 г сирене
• 3 белтъка
• 1 жълтък

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото. Прибавяме млякото, содата, разтворена в малко оцет, солта и брашното. Замесваме меко тесто, от което разточваме кора с дебелина 5 мм. Изрязваме от кората квадратчета със страна 6-7 см.

Натрошаваме сиренето за плънката, смесваме го с белтъците и жълтъка и разбиваме много добре. Разпределяме плънката върху тестените квадратчета и ги навиваме на пурички.

Намазваме пуричките с яйцето, нареждаме ги в намаслена и набрашнена тавичка и ги печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало