Продукти:
• 125 г царевица от консерва
• 125 г фъстъци
• 3 стръка зелен лук
• 1 скилидка чесън
• 2 с.л. брашно
• 1 с.л. настърган джинджифил
• 1 яйце
• 1 ч.л. кимион
• сол
• 1 ч.ч. фъстъчено олио за пържене
Начин на приготвяне:
Отцеждаме царевицата и я пасираме заедно с фъстъците, лука, чесъна, джинджифила, кимиона и малко сол. Прехвърляме сместа в купа, прибавяме яйцето и брашното и разбъркваме много добре.
С лъжица гребваме от сместа и пускаме в силно сгорещеното фъстъчено масло. Изпържваме от двете страни, отцеждаме пърженките върху салфетка и ги поднасяме горещи.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...