Кулинарни рецепти » Многолистни соленки

 Многолистни соленки

Продукти:

• 350 г брашно
• 150 мл вода
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. сол
• 2 ч.л. лимонов сок
• 1 жълтък
• 125 г маргарин
• 25 г краве масло

За плънката:

• 150 г сирене
• 2 яйца
• 1 белтък

Начин на приготвяне:

С 300 г брашно, водата, олиото, лимоновия сок и жълтъка замесваме средно твърдо тесто. Върху готовата топка тесто правим 2-3 нареза, покриваме го с влажна кърпа и оставяме да отлежи около 20 мин. Отлежалото тесто разточваме на кора с правоъгълна форма с размери 50х30 см, като ръсим с останалото брашно.

Върху средата на кората настъргваме на ренде и разпределяме равномерно половината от предварително замразения маргарин. С двете странични части на кората покриваме средните две. Оставяме тестото да престои още 20 мин на студено и отново разточваме и сгъваме по описания начин като прибавяме останалия маргарин и замразеното масло.

Оставяме тестото да отлежи още 20 мин и разточваме кора с дебелина 5 мм, от която изрязваме кръгове и квадрати. Във фигурките поставяме по малко от настърганото сирене, разбъркано с 1 яйце и 2 белтъка. Прегъваме леко всяка соленка без да притискаме и намазваме отгоре с разбит жълтък.

Печем отначало при висока температура, а след лекото зачервяване и развиване на соленките, намаляваме температурата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало