Продукти:
• 500 г брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. олио
• 2 яйца
• 1 жълтък
• 1 равна ч.л. сода бикарбонат
• 200 г сирене
• 1-2 с.л. ким
• сол
Начин на приготвяне:
От брашното, киселото мляко, олиото, содата, 1 яйце и малко сол замесваме меко тесто. Оставяме го да отлежи половин час, след което го разделяме на топки. Разточваме всяка топка на кора с дебелина 5-6 мм. Отделно размесваме натрошеното сирене с второто яйце.
С помощта на чаша изрязваме от корите кръгчета. Слагаме по средата на всяко кръгче малко сирене, прегъваме го и слепваме краищата. Нареждаме кръгчетата в намаслена тавичка, намазваме ги с жълтъка, поръсваме ги с ким и печем в умерено загрята фурна, докато се зачервят.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...