Продукти:
• 500 г брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. олио
• 2 яйца
• 1 жълтък
• 1 равна ч.л. сода бикарбонат
• 200 г сирене
• 1-2 с.л. ким
• сол
Начин на приготвяне:
От брашното, киселото мляко, олиото, содата, 1 яйце и малко сол замесваме меко тесто. Оставяме го да отлежи половин час, след което го разделяме на топки. Разточваме всяка топка на кора с дебелина 5-6 мм. Отделно размесваме натрошеното сирене с второто яйце.
С помощта на чаша изрязваме от корите кръгчета. Слагаме по средата на всяко кръгче малко сирене, прегъваме го и слепваме краищата. Нареждаме кръгчетата в намаслена тавичка, намазваме ги с жълтъка, поръсваме ги с ким и печем в умерено загрята фурна, докато се зачервят.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...