Кулинарни рецепти » Кашкавалки

 Кашкавалки

Продукти:

• 300 г брашно
• 300 г настърган кашкавал
• 300 г краве масло
• 2 яйца
• индийско орехче
• лют пипер

За намазване:

• 1 жълтък
• 1 с.л. прясно мляко

За поръсване:

• сусам, ким или смлени бадеми.

Начин на приготвяне:

От брашното, настъргания кашкавал, разтопеното масло и яйцата забъркваме с помощта на миксера гладко тесто. Подправяме го с индийско орехче и лют пипер. Завиваме готовото тесто във фолио и го оставяме да престои 1 час в хладилника.

След това го разточваме на кора с дебелина 5 мм и изрязваме различни фигурки. Намазваме ги отгоре с разбития с млякото жълтък и посипваме с някоя от изброените подправки.

Нареждаме кашкавалките в намаслена тава и ги печем около 10 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало