Продукти:
• 300 г сварено кисело зеле
• 3 кренвирша
• 400 г готово бутер тесто
• олио за пържене.
Начин на приготвяне:
Разстиламе готовото тесто и с помощта на чашка изрязваме от него кръгове. В единия край на всеки кръг слагаме по малко сварено кисело зеле и парченце кренвирш.
Прегъваме кръгчетата, така че да покрием плънката. Прищипваме плътно краищата на всяко кръгче и изпържваме соленките в голямо количество силно загрято олио. Отцеждаме изпържените соленки и ги поднасяме горещи.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...