Продукти:
• 300 г сварено кисело зеле
• 3 кренвирша
• 400 г готово бутер тесто
• олио за пържене.
Начин на приготвяне:
Разстиламе готовото тесто и с помощта на чашка изрязваме от него кръгове. В единия край на всеки кръг слагаме по малко сварено кисело зеле и парченце кренвирш.
Прегъваме кръгчетата, така че да покрием плънката. Прищипваме плътно краищата на всяко кръгче и изпържваме соленките в голямо количество силно загрято олио. Отцеждаме изпържените соленки и ги поднасяме горещи.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...