Кулинарни рецепти » Сладко от зелени шишарки

 Сладко от зелени шишарки

Продукти:

• 500 г зелени борови шишарки
• 6 кг захар
• 6,5 л вода

Начин на приготвяне:

В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дървена лъжица, докато се разтопи. Сипете шишарките, кипнете и варете 5 мин – отначало на слаб, а накрая на изключен котлон.

Покрийте тенджерата с тензух и изчакайте сместа да изстине напълно. После отново сложете на огъня и варете още 5 мин по описания начин. Повторете процедурата 3 пъти.

Накрая разпределете шишарките в затоплени бурканчета, залейте ги със сиропа, в който са се варили, и затворете херметически. Обърнете бурканчетата с капачките надолу и оставете да изстиват така 1 нощ.

Автор: Здравка Костадинова

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало