Продукти:
• 500 г зелени борови шишарки
• 6 кг захар
• 6,5 л вода
Начин на приготвяне:
В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дървена лъжица, докато се разтопи. Сипете шишарките, кипнете и варете 5 мин – отначало на слаб, а накрая на изключен котлон.
Покрийте тенджерата с тензух и изчакайте сместа да изстине напълно. После отново сложете на огъня и варете още 5 мин по описания начин. Повторете процедурата 3 пъти.
Накрая разпределете шишарките в затоплени бурканчета, залейте ги със сиропа, в който са се варили, и затворете херметически. Обърнете бурканчетата с капачките надолу и оставете да изстиват така 1 нощ.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...