Начин на приготвяне:
Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд.
Затопляме на котлона около 3 минути 100 мл течна сметана, прибавяме 150 г смлени орехи, 75 г мед, 1 щипка канела и отцедените стафиди. Оставяме сместа да се охлади, после прибавяме половината от сиропа, останал от стафидите.
От готово мнoгoлистно тесто (500 г) изрязваме с подходяща чаша 4 кръга. Разпределяме плодовата смес в центъра на всеки кръг и загъваме двете страни една върху друга. Притискаме леко с вилица краищата на тестото, докато залепне.
Нареждаме баничките в тавичка, покрита с хартия за печене, намазваме ги отгоре с 1 яйце, разбито с 1 с. л. мляко. Печем ги 25 минути във фурна, загрята до 200 градуса. Сервираме баничките охладени.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...