Кулинарни рецепти » Тирбушончета

 Тирбушончета

Продукти:

• 140 г брашно
• 125 г сирене
• 125 г размекнато масло

Начин на приготвяне:

Натрошаваме сиренето, смесваме го с брашното и размекнатото брашно и омесваме много добре. Разточваме кора с дебелина 6-7 мм и я нарязваме на ленти, които увиваме като спирала.

Нареждаме ги в намаслена и набрашнена тавичка и печем в предварително загрята умерена фурна до порозовяване.

Автор: Калина Иванова

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало