Продукти:
• 2 пакетчета краве масло
• 250 г натрошено сирене
• 300 г брашно
Начин на приготвяне:
Размекваме маслото и го разбиваме на пяна. Прибавяме сиренето и брашното и омесваме средно твърдо тесто. Покриваме го с влажна кърпа и го оставяме да престои 1 нощ на хладно.
Разделяме тестото на 4-5 топки и разточваме кори с дебелина 5 мм. Изрязваме по-големи и по-малки кръгчета.
С белтък слепваме големите с малките кръгчета. Нареждаме ги в намаслена тавичка, намазваме ги отгоре с белтък и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...