Продукти:
• 250 г брашно
• 250 г маргарин
• 2 с.л. кисело мляко
• сокът от половин лимон
• 1 ч.л. сол
• 1 жълтък
• ким или сусам
Начин на приготвяне:
Разбиваме маргарина и прибавяме киселото мляко, лимоновия сок, солта и брашното. Омесваме гладко тесто и го разточваме на кора с дебелина 5 мм.
Изрязваме лентички, които намазваме с разбития в малко вода жълтък и поръсваме с ким или сусам. Печем соленките в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...