Кулинарни рецепти » Лучник с пиле

 Лучник с пиле

Продукти:

• 1 пиле (около 1 кг)
• 500 г брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 6 глави лук
• 100 г ориз
• 1 връзка копър
• 3 стръка чубрица
• 1 с.л. червен пипер
• 100 мл олио
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода и го нарязваме на малки късчета.

От брашното, содата, малко вода и сол на вкус разточваме средно твърдо тесто. Разточваме от него две кори, като едната трябва да бъде по-голяма от тавата, в която ще приготвяме лучника.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме почистения и измит ориз, ситно нарязаните чубрица и копър, Посоляваме, поръсваме червения пипер и задушаваме още няколко минути.

В намаслена тавичка разстиламе по-голямата кора така, че краищата й да излязат извън стените на тавата. Покриваме отгоре с лучената смес и разпределяме късчетата месо. Покриваме с втората кора, загъваме с висящите краища първата и притискаме с пръсти.

Намазваме лучника с мазнина и го изпичаме в умерено загрята фурна.

Автор: Марияна Николова

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало