Продукти:
• 500 г гъби
• 600 г картофи
• 3 яйца
• 50 г краве масло
• 50 г сирене Крема
• 1 глава лук
• 1 с. л. галета
• 1 ч. ч. брашно
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Почистените и измити гъби нарязваме и задушаваме с много малко вода. Нарязания лук запържваме в част от маслото и добавяме гъбите.
Брашното размиваме с малко вода и смесваме със сиренето Крема до получаването на еднородна смес. Изсипваме върху лука и гъбите и подправяме с черен пипер, сол и копър.
Сварените и обелени картофи пасираме, добавяме разтопеното масло и яйцата едно по едно, като отделяме малко белтък в чашка. Посоляваме и подправяме с черен пипер.
По-голямата част от пюрето разстиламе върху намазана с масло и поръсена с галета форма, като по краищата вдигаме пюрето върху стените на съда. Изсипваме отгоре гъбената смес.
От останалото пюре със сладкарски шприц оформяме върху пирога решетка, която намазваме с белтък. Печем в умерена фурна до зачервяване.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...