Кулинарни рецепти » Пролетна баница с булгур

 Пролетна баница с булгур

Продукти:

• 500 г брашно
• 100 г булгур
• 300 г спанак /лапад, киселец, лобода,коприва/
• 1 ч.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

От брашното, вода и малко сол омесваме банично тесто. Разточваме го на кори, които леко препичаме върху плочата на печката. После ги завиваме с кърпа, за да омекнат.

Сваряваме булгура в малко подсолена вода и го отцеждаме. Почистваме спанака, нарязваме го на ситно и заедно със сварения булгур го задушаване в 1-2 с.л. олио и малко вода.

Нареждаме корите в намаслена тавичка като върху всяка кора ръсим по малко мазнина и разпределяме част от плънката. Покриваме с последната кора и поръсваме с останалата мазнина.

Печем баницата върху печката. Щом се зачерви от долната страна, обръщаме и допичаме от другата страна. Поръсваме готовата баница с малко вода и я покриваме с кърпа, за да омекне. Вместо с булгур можем да направим баницата с ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало