Кулинарни рецепти » Банички със спанак

 Банички със спанак

Продукти:

• 1 пакет готово бутер тесто
• 250 г спанак
• 1 твърдо сварено яйце
• 1-2 стръка зелен лук
• 1-2 стръка пресен чесън
• черен пипер, сол
• 1 белтък и 1 жълтък за намазване

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме спанака. Потапяме го за кратко време във вряща вода, отцеждаме го и го нарязваме много ситно. Нарязваме на ситно лука и чесъна /ако използваме стар лук, го настъргваме, а стария чесън счукваме или пресоваме/. Смесваме ги със спанака, прибавяме 1 с.л. вода и задушаваме на огъня. След това подправяме със сол и черен пипер на вкус и оставяме плънката да изстине.

Разстиламе бутер тестото и го нарязваме на правоъгълници. Намазваме краищата им с белтъка а по средата на всеки правоъгълник слагаме по малко от плънката. После ги прегъваме на две и слепваме краищата им. Намазваме ги отгоре с жълтъка, който сме разбили с 1 с.л. вода, и ги печем при температура 220°С, докато станат златисти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало