Продукти за 4 порции:
• 4 готови кори за баница
• 1 кг спанак
• 100 г сирене
• 2 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме спанака. Попарваме го с кипяща вода, след което го отцеждаме и го нарязваме на ситно. Когато изстине го смесваме с натрошеното сирене, яйцата, прясното мляко, 1 с.л. олио и малко черен пипер. Посоляваме плънката и я разбъркваме много добре.
Поръсваме готовите кори с олио и разстиламе върху всяка от тях по четвъртинка от плънката. Навиваме корите на рула и ги подреждаме в намаслена тавичка. Поръсваме отгоре с мазнина и печем бюрека около 30 мин в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...