Кулинарни рецепти » Пастел (баница с месо)

 Пастел (баница с месо)

Продукти:

• 1 пакет фини кори (500 г)
• 1 кг кайма
• 2 глави лук
• 2 патладжана
• 2 яйца
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги нарязваме наситно.

Запържваме каймата с патладжана и ситно нарязания лук, посоляваме и подправяме с черен пипер. Преди да свалим от огъня, добавяме 2 яйца и разбъркваме.

В намазнена с олио тава слагаме половината кори. Изсипваме сместа и върху нея разстиламе останалите кори. Намазваме с жълтък и нарязваме на 12 парчета.

Печем 40 минути в предварително загрята до 170 градуса фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало