Кулинарни рецепти » Пастел (баница с месо)

 Пастел (баница с месо)

Продукти:

• 1 пакет фини кори (500 г)
• 1 кг кайма
• 2 глави лук
• 2 патладжана
• 2 яйца
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги нарязваме наситно.

Запържваме каймата с патладжана и ситно нарязания лук, посоляваме и подправяме с черен пипер. Преди да свалим от огъня, добавяме 2 яйца и разбъркваме.

В намазнена с олио тава слагаме половината кори. Изсипваме сместа и върху нея разстиламе останалите кори. Намазваме с жълтък и нарязваме на 12 парчета.

Печем 40 минути в предварително загрята до 170 градуса фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало