Продукти:
• 1 пакет брашно
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. хладка вода
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 щипка сол
За плънката:
• 1 кг тиквички
• 2 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 4-5 с.л. захар
• 1 ванилия
• 1 к.ч. галета
Начин на приготвяне:
Омесваме тесто от изброените продукти и го оставяме 1 час в хладилника. Настъргваме тиквичките, изтискваме ги и ги задушаваме в разтопеното масло, докато течността се изпари.
Прибавяме яйцата, разбити с прясното мляко, и захарта, размесена с ванилията. Разбъркваме много добре.
Разстиламе половината от тестото в намаслена и набрашнена тавичка, поръсваме с галета и разпределяме отгоре плънката. Покриваме с останалото тесто, надупчваме с вилица и печем в силна фурна.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...