Кулинарни рецепти » Пилешки пирог

 Пилешки пирог
(Русия)

Продукти:

• 1 малко пиле
• 300 г брашно
• 3 пакетчета краве масло
• 5 яйца
• 120 г ориз
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1 морков
• 1 парченце целина
• 1 глава лук
• корени от магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето заедно с моркова, целината, лука и магданозените корени. Прецеждаме бульона и в него сваряваме почистения и попарен ориз, а пилето нарязваме на парченца. Към охладения ориз прибавяме 4 твърдо сварени и нарязани на ситно яйца, половин пакетче масло, пилешкото месо, черен пипер и сол.

Приготвяме тестото, като разбъркваме пресятото със сол брашно с останалото масло и постепенно разреждаме със 150 мл студена вода, размесена с лимоновия сок. Оставяме тестото да почива на студено 1 час, след което го разточваме, прегъваме на три и отново го оставяме да почива половин час.

След това разделяме и разточваме две различни по големина кори. По-голямата слагаме на дъното на намазана с масло тавичка, върху нея разстиламе приготвената плънка, покриваме с втората кора и слепваме добре двете кори по краищата.

Набождаме с вилица, намазваме с яйце и печем най-напред в гореща фурна 10 минути, а след това - в слаба още 25 минути.

Автор: Светлана Василева

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало