Кулинарни рецепти » Пататник с месо

 Пататник с месо

Продукти:

• 1,5 кг картофи
• 3-4 глави лук
• 1 ч.ч. олио
• 5 яйца
• 300 г кълцано месо /или саздърма/
• 300 г брашно
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, измиваме ги и ги настъргваме на едро ренде. Разбъркваме с месото, ситно нарязаните яйца, лук и джоджен, Посоляваме, поръсваме с черния пипер и поливаме с част от мазнината.

От брашното, посолено с малко сол, омесваме тесто. Разточваме две кори - голяма и по-малка. В намазаната с мазнина тава се полагаме голямата кора, върху нея разстиламе плънката и покриваме с малката кора, загъваме краищата и поръсваме с останалата мазнина. Приготвения пататник печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало