Продукти:
• 1,5 кг картофи
• 3-4 глави лук
• 1 ч.ч. олио
• 5 яйца
• 300 г кълцано месо /или саздърма/
• 300 г брашно
• джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, измиваме ги и ги настъргваме на едро ренде. Разбъркваме с месото, ситно нарязаните яйца, лук и джоджен, Посоляваме, поръсваме с черния пипер и поливаме с част от мазнината.
От брашното, посолено с малко сол, омесваме тесто. Разточваме две кори - голяма и по-малка. В намазаната с мазнина тава се полагаме голямата кора, върху нея разстиламе плънката и покриваме с малката кора, загъваме краищата и поръсваме с останалата мазнина. Приготвения пататник печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...