Кулинарни рецепти » Месна баница

 Месна баница

Продукти:

• 500 г овнешко или телешко месо
• 1 яйце
• 750 г брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. кисело мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме месото в олиото до златисто. Наливаме малко вода и го задушаваме, докато омекне. След това го сваляме от огъня и го нарязваме на мънички парченца.

Замесваме твърдо тесто от брашното, яйцето, киселото мляко, сол на вкус и малко вода. Оставяме го да престои 1 час на топло, след което го разделяме на 10 топки, които разточваме на дебели кори. Изпичаме поотделно във фурната 8 кори.

В намаслена тава разстиламе една неопечена кора така, че краищата й да излизат извън ръба на тавата. Нареждаме върху кората месото и натрошаваме опечените кори. Посоляваме, поръсваме с разтопеното масло и завиваме с другата непечена кора, като прищипваме краищата на горната и долната кора. Печем баницата 30 мин в предварително загрята умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало