Продукти:
• 500 г готови кори
• 300 г лапад
• 250 г сирене
• 4 яйца
• 500 мл прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. олио
Начин на приготвяне:
Измиваме лапада и го нарязваме на ивички. Задушаваме го в половината от маслото. Щом омекне, отстраняваме от огъня и размесваме с натрошеното сирене.
Нареждаме корите в намаслена тавичка, като ги ръсим с олио и разпределяме плънката между тях. Нарязваме баницата на квадрати, заливаме я с разбитите с прясното мляко яйца и слагаме тук там люспици от останалото масло. Печем я отначало в силна, а след това в умерена фурна.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...