Продукти за 4 порции:
• 250 г телешко месо
• 4 готови кори за баница
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 4 средно големи картофа
• 2 глави лук
• 1 жълтък
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го накълцваме със сатър на дребно. Нарязваме лука на ситно, запържваме го в разтопеното масло, прибавяме месото и задушаваме плънката. Обелваме картофите, настъргваме ги, прибавяме ги към плънката, посоляваме, поръсваме с черен пипер и подължаваме да задушаваме, докато остане на мазнина./По желание можем да прибавим към плънката ситно нарязан магданоз./
Намазваме корите с малко масло и разпределяме върху тях готовата плънка. След това ги навиваме на руло и ги нареждаме в намаслена тавичка. Отгоре ги намазваме с разбития жълтък, поръсваме ги с малко масло и печем 30 мин в предварително загрята умерена фурна.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...