Кулинарни рецепти » Просеник с лапад

 Просеник с лапад
(Сърбия)

Продукти:

• 1 к.ч. царевично брашно
• 1 к.ч. пшенично брашно
• 1 бакпулвер
• 300 г лапад
• 100 г мазно сирене
• газирана вода
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме двата вида брашно с бакпулвера и прибавяме ситно нарязания лапад, натрошеното сирене, олиото и 1-2 щипки сол.

Разбъркваме сместа и наливаме газирана вода, така че да получим гъста каша. Изсипваме в тавичка и печем 30 мин при температура 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало