Кулинарни рецепти » Баница с шунка и праз

 Баница с шунка и праз

Продукти:

• 250 г брашно
• 100 г маргарин
• 30 г хлебна мая
• 3-4 стръка праз (бялата част)
• 250 г шунка
• 250 г сметана
• 100 г кашкавал
• 50 г краве масло
• 1 жълтък
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от брашното, маята, маргарина, малко вода и 1 ч.л. сол. Оставяме го да втаса.

През това време задушаваме в разтопеното масло ситно нарязания праз. Щом поомекне, сваляме от огъня, изчакваме да поизстине и прибавяме сметаната, ситно нарязаната шунка и настъргания кашкавал. Подправяме на вкус с индийско орехче, черен пипер и сол.

Разделяме тестото на две и разстиламе едната половина в намаслена тавичка, като разтегляме краищата върху стените на тавата. Разпределяме отгоре приготвената плънка и покриваме с останалото тесто.

Защипваме краищата на двете кори, за да не изтича плънката. Намазваме отгоре с жълтъка и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало