Продукти:
• 1 кг готово тесто
• 300 г коприва
• 2 червени чушки
• 2 глави лук
• 1 малка бутилка газирана вода
• 2 с.л. олио
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме копривата и попарваме. После я отцеждаме и накълцваме. Нарязваме чушките и лука на ситно и ги запържваме в олиото. Отстраняваме тигана от котлона и прибавяме копривата. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и разбъркваме добре. После поръсваме със ситно нарязан магданоз и стрита чубрица.
Разделяме тестото на по-голяма и по-малка топка. Разточваме от по-голямата топка кръгла кора, която разстиламе на дъното на намаслена тавичка, така че да образува около 1 см ръбче по стената на тавата. Отгоре разстиламе плънката на равномерен пласт, покриваме с по-малка кора, разточена от останалото тесто, и прищипваме краищата на двете кори.
Набождаме баницата на няколко места с вилица и я поръсваме с газираната вода. Изчакваме водата да попие и печем в умерено загрята фурна до поруменяване.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...