Кулинарни рецепти » Банички с месо

 Банички с месо

Продукти:

• 1 пакет фини кори
• 150 г крехко телешко месо
• 150 г гъби
• 4 с. л. месен бульон
• 2 скилидки чесън
• 1/2 ч. л. счукан карамфил
• 1/2 ч. л. канела
• 1 глава лук
• кората на 1 лимон
• 1-2 с.л. олио
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Бульона, канелата, карамфила и нарязания на ситно лук задушаваме в тефлонов тиган. Подправяме с малко черен пипер, прибавяме месото, нарязано на малки кубчета, и нарязаните на ситно гъби. Слагаме лимоновата кора, посоляваме, задушаваме леко и оставяме да изстине.

Разрязваме всяка кора по дължина, прегъваме пак по дължина, поръсваме с малко олио и в долния край слагаме 2 равни лъжички плънка. Сгъваме като пакетче и редим в намазана с олио тава. Печем 15-20 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало