Кулинарни рецепти » Месник

 Месник

Продукти:

• 1,250 кг лук
• 1 кг обезкостено свинско месо
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. свинска мас
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме лука, нарязваме го на филийки , поръсваме го със сол, черен и червен пипер и го стриваме с ръка. Нарязваме месото на хапки и го посоляваме.

Замесваме от брашното обикновено тесто за баница и го оставяме да отлежи 15-20 мин. След това горазделяме на 4 топки, от които разточваме кори с диаметър около 15 см. Намазваме трите кори със студена мас и ги нареждаме една върху друга. Най-отгоре слагаме четвъртата кора, без да я мажем.

Разточваме дебела кора, която слагаме в намазана с мас тавичка, така че краищата й да излизат навън. Поръсваме с разтопена мас, разстиламе половината от лука, отгоре нареждаме месото и покриваме с останалия лук. Поливаме с 5-6 с.л. разтопена мас и покриваме с кората, като прищипваме краицата й.

Намазваме обилно с мас така приготвения месник и го печем в предварително загрята умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало